Zanimivo je, da se še vedno veliko žensk izogne uporabi rečila za lica, ko se liči, vendar je lahko rdečilo skrivno orožje za čudovit videz. Rdečilo za lica je pravi »antiaging« del make upa. Če imamo na licih pravo barvo, je polt videti bolj sijoča. Za zdrav, naraven videz rdečice ni nič bolj primernega kot rdečilo. Vendar se ob nepravilni uporabi rdečila doseže nasprotno in lahko izgledamo klovensko, zato se je potrebno držati določenih pravil pri uporabi le tega.
Potrebno je izbrati primerno barvo, najbolje takšno, ki se ujema z vašo naravno barvo rdečice. Pravo barvo rdečice lahko vidimo, ko smo na mrazu ali po telesni vadbi. Za hiter preizkus se »našeškajte« po licih in pridobljeno barvo uporabite kot vodilo pri izbiri rdečila. Pravi odtenek rdečila vam omogoča super svež videz, kot ste ga imele pri 18. ko ste se zjutraj zbudile. Na vas bo čarobno deloval odtenek v barvi vrtnice, vse od svetlo roza do naravno roza, če je vaš ten kože svetel, smetanast, slonokoščen, rdečilo v barvi breskve in bakra se poda na oliven ten kože in za temno kožo rdečilo v marelični barvi, slivovi, konjak in barvi jagodičevja. Ne glede na barvo, ki jo izberete, se prepričajte, da ne vsebuje »shimmerja« bleščil, saj tudi kot najstnice niste imele naravno svetlečih lic, tako da jih tudi zdaj nebi smele imeti.
Ko ste našle pravi odtenek, pa je potrebno izbrati še pravo formulo za vaš tip kože. Rdečila v prahu so najprimernejša za mastno in kombinirano kožo, kremni pa so super za suho kožo. V prahu ponavadi ostanejo na koži dlje časa in običajno vsebujejo več pigmenta, zato so super v zimskem času, da dodatno vzpodbudijo barvo. Kremni so bolj prosojni in ustvarijo bolj naraven videz in se tudi ne »vsedejo« v drobne gubice. Za najboljše rezultate pa združite rdečila v kremi in prahu, tako ostane rdečilo dlje obstojno in bolj sijoče.
Rdečilo nanesite, ko ste že nanesle tekočo podlago, senčila za veke in šminko. Lahko pa ga uporabite tudi pred nanosom podlage za bolj naraven videz. Če želite rdečilo lepo nanesti, vam tisti mali priložen čopič ne bo prišel prav. Potrebujete profesionalen, gost čopič, vendar ne uporabljajte istega, kot ga imate za nanos pudra v prahu,saj je takšen preširok. Čopič mora biti kupolaste oblike z gostimi ščetinami. Glava čopiča naj ne bo večja od pokrovčka od dvo-literske steklenice. Čopič nežno »pomočite« v rdečilo, če ga je preveč, čopič malo potresite. Pri nanosu rdečila se lahko poslužujete različnih tehnik, seveda pa vsaka od teh ustvari tudi določen videz. Ko je koža še mlada in napeta, si lahko ličnice naličite tako, da se nasmehnete in kjer se naredi »jabolko« tam nanesete rdečilo. Če uporabljate kremna rdečila naj bo barva svetla, lahka in jo lepo zabrišite. Ta tehnika pa ni tako primerna, ko je koža že bolj zrela in ohlapna, ker, ko se ne smejete, se ličnice povesijo in rdečilo, ki ste ga prej nanesle »pade« prenizko. Pri ohlapni koži pa je zelo pomembno, da se vse dviguje, da optično dvignemo, pomladimo obraz. Najprimernejša tehnika nanašanja rdečila je ta, da rdečilo nanesete po lični kosti in rahlo nad njo. Od začetka ušesa in do sredine ličnice. Priljubljena tehnika nanašanja rdečila je tudi C oblika senčenja. Če želite to narediti, uporabite svetleče rdečilo v prahu in ga v C obliki nanesite iz središča obrvi, do ličnic. Če ste nanesle preveč rdečila, ga s konicami prstov nežno zabrišite v podlago in po vrhu nanesite malo transparentnega pudra v prahu. Če pa je preveč kremnega rdečila, pa ga nežno obrišite z robčkom. Za malo zagorelega videza, kot bi vas »poljubilo sonce« si nanesite bronzer še na predel čela, nosa in brade. Ne pretiravajte.
Pred nanosom rdečila poskrbite, da je vaš čopič čist. Lahko ga obrišete z baby robčkom. Vendar je za vzdrževanje prave higiene potrebno čopiče večkrat oprati, da se na njih ne začnejo nabirati bakterije, ki bi se prenesle na vašo kožo. Za bolj sexy videz, uporabite nekaj »shimmerja« oz bleščila in ga nanesite na najvišji del ličnice, najbližje očesu. Čopič uporabljate tako, da greste vedno v eni smeri in ne okrog in okrog, da ne naredite prog in da ne poškodujete čopiča.